Bild
Nästa artikel

Guintoli dominerade på Assen

Superbike

Han blev tvåa i andra racet men vann första. Sylvain Guintoli tog flest poäng när Superbike-VM kom till Assen. Vädret gjorde det till ett speciellt race.

Det regnade under super pole och regnet hängde sedan i luften. Race 1 startades med slicks men rödflaggades sedan regnet började falla på nionde varvet. Då hade Tom Sykes startat i pole position och stormat fram i ledningen men fick avbryta med tekniska problem. Racet startades om men förhållandena var fortfarande svåra och Leon Haslam åkte av från ledningen. Kvar fanns då Sylvain Guintoli som tog som fin första vinst i serien före sina märkeskollegor Davide Giugliano och Carlos Checa.

Race två började med en näst helt torr bana. Alla däcksval fanns representerade på startlinjen, bland annat Carlos Checa med regndäck. Regnet kom aldrig så Checa fick ta sig in i depån för byte. Samtidigt hade Jakub Smrz ledningen och Sylvain Guintoli kämpade sig upp genom fältet. De två slogs om förstaplatsen men när de fastnade vid en varvning kom Jonathan Rea ifatt. När Smrz skulle varva blev han dock utknuffad och vurpade. Jonathan Rea tog segern före Guintoli och Eugene Laverty. Marco Melandri tog fjärdeplatsen med två tusendelars marginal före Leon Haslam.

Checas sistaplats i race två gör att Max Biaggi nu leder mästerskapet, en poäng före spanjoren.

Totalställning efter Assen:

MAX BIAGGI APRILIA 92

CARLOS CHECA DUCATI 91

TOM SYKES KAWASAKI 79

SYLVAIN GUINTOLI DUCATI 66

MARCO MELANDRI BMW 66

JONATHAN REA HONDA 65

LEON HASLAM BMW 58

EUGENE LAVERTY APRILIA 56

JAKUB SMRZ DUCATI 39

DAVIDE GIUGLIANO DUCATI 37

MICHEL FABRIZIO BMW 26

MAXIME BERGER DUCATI 25

HIROSHI AOYAMA HONDA 22

NICCOLÒ CANEPA DUCATI 20

LORENZO ZANETTI DUCATI 20

JOAN LASCORZ KAWASAKI 17

LEON CAMIER SUZUKI 14

AYRTON BADOVINI BMW 11

LEANDRO MERCADO KAWASAKI 9

DAVID SALOM KAWASAKI 9

JOHN HOPKINS SUZUKI 8

BRYAN STARING KAWASAKI 6

CHAZ DAVIES APRILIA 2

MARK AITCHISON BMW 1

JOSHUA BROOKES SUZUKI 1

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.