Bild
Nästa artikel

Grundaren av Highland Motors död i flygplanskrash

Nyheter

Mats Malmberg som grundade motorcykelmärket Highland har under helgen omkommit i en flygplanskrasch i USA. Både VD, ekonomichefen och USA-chefen för Highland fanns med i det lilla sportflygplan som kraschade i Oaklahoma.

Förutom Mats Malmberg omkom Damian Riddoch och Chase Bales, vilka allihop är med i ledningen för Highland i USA. Mats Malmberg grundade Highland i Sverige men produktionen och märket flyttades nu till Oaklahoma i USA.

Planet kraschade på lördagskvällen när det var på väg till Tulsa International Airport. Enligt nyhetsrapporteringen i USA ska piloten ha rapporterat att han hade mycket lite bensin kvar strax innan kraschen.

Den lilla tvåmotoriga Cessnan flögs av sin ägare Chase Bales, och de tre var på väg hem från ett möte i Pontiac, Michigan. Planen var att landa på Jones Riverside Airport när de tvingades ändra sina planer och begära landningstillstånd på Tulsa International. De kom dock aldrig fram utan kraschade i Mohawk Park som är ett stort skogsområde.

Mats Malmberg blev 41 år och efterlämnar fru och tre barn.

Kommentarer

#1
Anonym
2010-07-12 16:06

När jag jobbade på Folan för drygt tio år sedan när Highland fortfarande låg i vaggan träffade Mats ett par gånger. En mer sympatisk och driven person får man leta efter.

Jag beklagar verkligen och sänder mina tankar till Mats efterlevande.

#1
2010-07-12 21:09

Det är mycket svårt att smälta en sån är tragiskt händelse. Jag är god vän med Mats äldste son, vi har åkt cross tillsammans i många år. Det är så man mår dåligt bara av att tänka på det.

Lider verkligen med Mats fru och tre barn som får kämpa i svåra tider.

#1
2010-07-12 23:26

Tragiskt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.