Senaste aktivitet

"fastbiker" har svarat på foruminlägget "MT-07 vs Monster 696/796 vs 690 Duke"

Gratis värdering av begagnad motorcykel

Nyheter

Äntligen kan du få din motorcykel värderad! Du gör det snabbt, enkelt och gratis här på bike.se. Kolla in vad din motorcykel är värd och hur mycket din drömhoj borde kosta. Vi presenterar här tjänsten "värdering av begagnad mc".

Undrar du vad en begagnad Yamaha XV 1100 Dragstar från 1998 kostar? Eller en Honda VFR? Eller en Suzuki GSX 1200 Bandit? Oavsett modell kan du här snabbt och enkelt få fram statistik på vad motorcyklarna annonseras ut för. Notera dock att det inte är detsamma som att de sedan säljss för samma belopp. Generellt säger vår erfarenhet att många slutpriser hamnar mellan 5-15 procent under det annonserade priset.

Genom ett samarbete med begagnatpriser.se kan Bike nu - som första och enda motorcykelsajt - presentera denna tjänst. Klicka på bilden eller länken nedan för värdering. Tjänsten ligger även i menyn till höger.

Kommentarer

#2
Roy Svensson
2011-04-08 15:56

Köpte en Suzuki vs 800 Intruder -98.2008 1500 mil för 50.000-
Åkte till en mc handlare, vid byte skulle jag få 20.000-
körde en mil.
Är det så jävla dyrt att köra mc.
30.000- för en mil.
Alla handlare kan ju inte ha bultar på rätt plats !
2011 fick jag ett bud på 38000- Ja av en privat .
Han hade alla bultar kvar.
GLAD PÅSK

#1
mgj
2008-03-26 21:35

Hej allihopa!

Lite förklaringar till de konstigheter som vissa upplever med tjänsten och som inte har läst FAQ:n på länken http://www.begagnatpriser.se/faq.htm

Tjänsten är en prisguide som bygger på annonser som finns ute på Internet. Detta innebär:
1. Det är utgångspris i annons, ej faktiskt värde som anges. Dra bort ca 5-15% för att få värdet.
2. Den kan inte veta det som inte står i annonsen och detta kan göra att vissa utrustningsalternativ inte får det genomslag som önskas.
3. När man kryssar i olika alternativ så har tjänsten inget "fast pris" på dessa utan vad man gör är att man ändrar urvalet på de objekt som jämförs. Följden kan alltså tyvärr bli att man får ett resultat som innebär lägre pris trots mer utrustning.

Hur skall man tolka detta? Konfidensen ger ett ganska bra mått på hur bra tjänsten tyckte att uppskattningen blev. Tyvärr är det i många fall så att utrustningen inte är värd något i andra hand. Den kan vara det för en speciell köpare men inte för den stora massan. Om konfidensen är densamma eller högre om man kryssar i en massa utrustning och priset är detsamma eller något lägre så är tyvärr verkligheten sådan att den utrustningen man har inte går att uppskatta ett generellt värde på eftersom annonserna som finns inte visar någon direkt prisskillnad med eller utan utrustningen.

Som exempel på detta kan man studera bilannonser som är tydligare än MC när det gäller utrustning. En relativt gammal bil med en massa svindyr elektrisk utrustning som navigator, automatlåda, etc. är i många fall mindre värd än samma bil utan utrustningen pga av felbenägenheten samt den ökade stöldrisken pga viss typ av utrustning.

Relativt sällsynta objekt är svåra och där kan resultatet bli sämre än för vanligare modeller. Titta noga på konfidensen för att själva avgöra om resultatet är bra eller dåligt. Hoppas att denna förklaring gav lite ljus över hur man skall använda resultatet.

/Mvh Magnus Juntti

#1
upa
2008-03-25 08:35

Jämför man med http://hojtorget.nu så slår det åt båda hållen beroende vilken hoj man kollar.

Min var värd 20.000 mer här på Bike.... det tackar man för :-)

#1
2008-03-25 01:59

Trevlig ide´, men denna funktion var verkligen dåligt "kalibrerad".
Om man kryssar i att hojen är svensksåld med fulla garantier, ja då SJUNKER priset med 500 spänn.
Även om man kryssar i att den har nya däck, nytt drivpaket, packväskor mm blir priset lägre än om man anger att det är en importhoj med slitna däck mm.

Neeh som sagt, det är en god tanke men gärna en mer fungerande tjänst innan den lanseras ut för beskådan.
Det finns alltid folk som tror att man ska följa en sådan tjänst slaviskt, och då kan det lätt bli skevt i prisuppfattningarna när den är så "felkalibrerad" som denna.

#1
2008-03-22 22:30

Generellt sett så verkar det stämma riktigt bra med verkligheten...så ett jättestort plus till bike för denna tjänst!!
Eventuellt tycker att tjänsten värderar lite för högt på x antal modeller jag tittade på..men det har nog att göra med att jag är en ekonomisk sinnad man och ordentlig prutare som mest tittar på billiga hojar till salu..så det stämmer nog alldeles förträffligt med verkligheten denna värderings-tjänst..hehe.

#1
2008-03-20 18:33

Super tack Bike.............
Ha de gott

#1
2008-03-20 18:25

Vi har noterat att det ibland med extrautrustning blir ett lägre pris, detta troligen på grund av att databasen matchar färre annonser. Vi ska grotta litet i detta och hoppas få ordning på det.

#1
SP3
2008-03-20 18:13

Hehe,, :)

#1
2008-03-20 17:54

Perfekt. Gixxern blev värd 500 spänn mindre när den var utrustad med Öhlinare, styrdämpare, slip-on och nya däck. Det hade jag aldrig listat ut utan detta hjälpmedel. Tur jag kollade.

#1
2008-03-20 14:30

Va fan?
FXE -76:a finns ju inte ens med....?

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera

Gratis nyhetsbrev!

Testa vårt nyhetsbrev för att inte missa de viktigaste händelserna. Din epostadress är allt som behövs.

Du kan när som helst välja att inte ta emot fler och din adress säljs givetvis inte vidare till någon annan.

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: