Bild
Nästa artikel

Gas Gas-personalen vill verkligen inte veta av KTM

Nyheter

Gas Gas har gått i konkurs och när representanter från KTM kom på besök fick de ett hotfullt och mörkt välkomnande.

Det var i maj det stod klart att Gas Gas gått i konkurs med flera hundra miljoner kronor i skuld. De genomgår nu rekonstruktion där man försöker hitta en köpare av hela företaget. KTM var nyligen på besök av just den anledningen, gissningsvis för att de överväger att utöka med ett trialsortiment, men deras välkomnande var mindre... välkomnande. 

Personalen tände eld på två högar däck, hängde upp en docka med KTM-tröja och skrev skyltar som löd "KTM det här är inte ert hem". 

Gas Gas-personalen vet hur det gick för Husqvarnas italienska personal när KTM köpte dem och vill inte att samma sak ska hända dem - det vill säga att KTM köper företaget, men flyttar all produktion och administration till Österrike. Samtidigt behöver Gas Gas hjälp, något KTM är i position att bidra med. Förhoppningsvis nås en bra lösning för alla parter.

Kommentarer

#1
2015-07-31 14:24

Drastiskt beteende på gränsen till morbid attityd.
Varför skickar dom skraja anställda inte fram duktiga fackliga förhandlare som heter Stefan Löfven, använder sig av tysk lagstiftning eller kastar franska tomater.
I Ryssland stoppar Putin nerläggningar genom att slå näven i direktionsbordet, även det räddar jobben. Stark ledare vs giriga marknadskrafter, hehe.

#2
2015-08-01 20:48

Spanska tomater i så fall...
Bevare mig väl för starka ledare som slår nävar i bordet och med skattekronor (okej, i Rysslands fall oljekronor) "räddar" jobben. Det går bara kortsiktigt tills hela statsbudgeten är förbrukad och man står där med en föråldrad industri som helt saknar konkurrensförmåga och med en utfattig befolkning. Hela Sovjet var ett enda stort "rädda-jobben" projekt.

#3
2015-08-02 09:08

Undrar hur chefen skulle reagera på arbetsplatsen om man hängde upp en docka av honom framför entreen och samtidigt eldade bildäck på parkeringen ha ha ha ha .... LOL. :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.