Bild
Nästa artikel

Fortkörningsböter till HD

Nyhet

Efter att polisen ombads att inte bötfälla på 120-vägar överklagade en man sin fortkörningsbot. Fallet ska nu tas upp i Högsta domstolen.

Som vi tidigare har berättat om rådde det under några veckor under vintern ingen risk att få fortkörningsböter på 120-vägar då polisen själva inte visste vad som egentligen gällde. En man som uppmärksammade nyheten överklagade en bot han hade fått. Tingsrätten avslog men hovrätten tog upp fallet och friade mannen. Nu ska det gå vidare till Högsta domstolen. "Med hänsyn till det oklara rättsläget är det (...) viktigt att få en prövning i domstol", står det i riksåklagarens överklagande. 

Vad Högsta Domstolen kommer fram till kan ge riksåklagaren vägledning då drygt 15 000 fortkörningsböter på 120-vägar har delats ut under en treårsperiod.

Kommentarer

#1
2012-06-25 05:48

Det råder fortfarande oklarhet i om snuten verkligen får ha dom små fula bananbåtsliknande huvudprydnaderna, då dom lasrar på 120 väg.
Folk kan få skrattanfall och köra av vägen.
Ha dé

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.