Bild
Nästa artikel

Första glimt av Triumphs Moto2-cyklar

Nyheter

Från och med nästa år är det ajöss med Hondas motorer i Moto2-klassen till förmån för trecylindriga maskiner från Triumph. Kalex har redan färdigställt en motorcykeln med motorn, se första bilderna här!

Det är inte förvånande att just tyska Kalex är tidiga med att ha en Moto2-cykel med den nya Street Triple-baserade motorn klar tidigt.

KAlex har domnierat klassen under många år och vill nog ogärna ge upp den ställningen bara för att det sker ett skifta från Hondas CBR 600RR-motor till den här brittiska 765-kubikaren.

Effektmässigt ska det inte vara någon större skillnad mellan motorerna, vilket borde innebära cirka 130 hästkrafter på bakhjulet. Däremot är största skillnaden en cylinder mindre, och förutom ett annat motorljud återstår det nu att se vad Moto2-förarna kommer få vänja sig vid när testarna drar igång på allvar.

Nyheten hittades här.
 
Bild 1/3.
Bild 2/3.
Bild 3/3.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.