Bild
Nästa artikel

Försök med mc-parkeringsvakter lyckat

Nyhet

Ett försök med motorcykelburna parkeringsvakter i Stockholm har lett till att över 220 fordon bötfällts på 13 dagar. Nu ser försöket ut att permanentas.

Under 13 dagar genomfördes ett försök med parkeringsvakter på motorcykel i Stockholm. De hade i uppgift att främja framkomligheten för stadsbussarna. Tidig statistik visar nu att 220 fordon bötfälldes eller forslades bort under perioden, rapporterar ABC.

-Vi trodde att det skulle ge ett bra resultat, och sjutton ingripande per dag på två motorcyklar visar ju att det finns en del att göra, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) till ABC.   

Parkeringsvakterna säger att de märkte tydligt av skillnaden efter ett tag och att ingripandena blev färre. Nu ser det ut som att Stockholm Stad kommer att fortsätta med parkeringsvakterna.

-Det har blivit mycket bättre, det märker vi genom att ingripandena är färre den sista veckan, säger Jorge Lizama, gruppledare för MC-parkeringsvakterna.

Kommentarer

#1
2012-09-28 16:04

Ser dom mellan fingrarna för oss i mc-hobbyn så blir dom mc-burna P-nissarna en hit.
Tänker absolut vinka på dom i så fall.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.