Bild
Nästa artikel

Förslag: Först bil innan hoj

Nyhet

En trafiksäkerhetsminister i Australien föreslår att alla som ska börja köra motorcykel först måste ha haft bilkörkort i ett år. Hon tror att det ska minska de höga dödstalen.

Förra året dog 23 procent av antalet döda i trafiken på grund av motorcykelolyckor i delstaten South Australia i Australien. Som lösning har trafiksäkerhetsministern i delstaten föreslagit ett åtgärdspaket i sex steg. Första förslaget är att innehav av bilkörkort i minst ett år ska vara ett krav för att få börja ta körkort för motorcykel. Ett annat är att nybörjare på motorcykel inte ska få skjutsa.

Kommentarer

#1
njelger
2012-09-21 09:33

Alla borde ju ha körkort innan de tar körkort.

#2
2012-09-21 18:16

Jag tycker alla bilister skulle ha A ett år innan man fick ta B, det skulle nog öka förståelsen och minska olyckorna mer. Att köra bil lär man sig ingenting av.

#3
2012-09-24 15:02

Vilken brutal trafik i den delstaten. 23% döda och det enbart i mc-olyckor!
Var fjärde person nästan. Huvva...

#4
2012-09-25 10:42

J; kul kommentar av din bokstavliga statistiktolkning (av en vårdslöst skriven Nyhet), hehe
Men australiensiska trafikolycksstatistiken är intressant för oss i Nationalstaten eftersom trafiksäkerhetsdirre (nytillsatt adjungerad professor på Chalmers i Gbg) Claes Tingvall agerade gästprofessor i sitt specialområde där för några år sedan. Där han vurmade för den svenska 0-visionen som är hans skötebarn..........
Att motorcyklisterna i Australien fortsätter att köra ihjäl sig med hjälp av hoj är hans personliga misslyckande, å andra sidan har han inte lyckats avskaffa motorcykeln i South Australia heller. Därför är 25% av samtliga trafikdödade f.d.motorcyklister som ramlade av hojen.
Här i Sverige borde Tingvall o Trafikverket lägga mer krut på cyklisterna som är den stora olycksgruppen bland trafikanterna på våra gator & torg.

#5
2012-09-25 10:51

Hur svårt kan det vara? A kommer väl alltid före B i alfabetet även om man permanent står på huvudet down under. Ingen slump, det inte. Alltså, minst 5 års redigt mc-åkande med A-kort innan ens en sketen 4-hjulig satans plåtlåda kan komma på tal…

För övrigt anser jag att bilar är ett jävla gissel. Pungt. Tack för kaffet.