Senaste aktivitet

"Fjr-mannen" har svarat på foruminlägget "Vance&Hines Powerpak"

Förslag: Först bil innan hoj

Nyhet

En trafiksäkerhetsminister i Australien föreslår att alla som ska börja köra motorcykel först måste ha haft bilkörkort i ett år. Hon tror att det ska minska de höga dödstalen.

Förra året dog 23 procent av antalet döda i trafiken på grund av motorcykelolyckor i delstaten South Australia i Australien. Som lösning har trafiksäkerhetsministern i delstaten föreslagit ett åtgärdspaket i sex steg. Första förslaget är att innehav av bilkörkort i minst ett år ska vara ett krav för att få börja ta körkort för motorcykel. Ett annat är att nybörjare på motorcykel inte ska få skjutsa.

Kommentarer

#5
2012-09-25 10:51

Hur svårt kan det vara? A kommer väl alltid före B i alfabetet även om man permanent står på huvudet down under. Ingen slump, det inte. Alltså, minst 5 års redigt mc-åkande med A-kort innan ens en sketen 4-hjulig satans plåtlåda kan komma på tal…

För övrigt anser jag att bilar är ett jävla gissel. Pungt. Tack för kaffet.

#4
2012-09-25 10:42

J; kul kommentar av din bokstavliga statistiktolkning (av en vårdslöst skriven Nyhet), hehe
Men australiensiska trafikolycksstatistiken är intressant för oss i Nationalstaten eftersom trafiksäkerhetsdirre (nytillsatt adjungerad professor på Chalmers i Gbg) Claes Tingvall agerade gästprofessor i sitt specialområde där för några år sedan. Där han vurmade för den svenska 0-visionen som är hans skötebarn..........
Att motorcyklisterna i Australien fortsätter att köra ihjäl sig med hjälp av hoj är hans personliga misslyckande, å andra sidan har han inte lyckats avskaffa motorcykeln i South Australia heller. Därför är 25% av samtliga trafikdödade f.d.motorcyklister som ramlade av hojen.
Här i Sverige borde Tingvall o Trafikverket lägga mer krut på cyklisterna som är den stora olycksgruppen bland trafikanterna på våra gator & torg.

#3
2012-09-24 15:02

Vilken brutal trafik i den delstaten. 23% döda och det enbart i mc-olyckor!
Var fjärde person nästan. Huvva...

#2
2012-09-21 18:16

Jag tycker alla bilister skulle ha A ett år innan man fick ta B, det skulle nog öka förståelsen och minska olyckorna mer. Att köra bil lär man sig ingenting av.

#1
njelger
2012-09-21 09:33

Alla borde ju ha körkort innan de tar körkort.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera

Gratis nyhetsbrev!

Testa vårt nyhetsbrev för att inte missa de viktigaste händelserna. Din epostadress är allt som behövs.

Du kan när som helst välja att inte ta emot fler och din adress säljs givetvis inte vidare till någon annan.

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: