Bild
Nästa artikel

Försenad start i Baja 1000 för Triumph

Nyheter

Triumph har i och med premiären för sin 1200 Scrambler gått ut med att de ställer upp i Baja 1000. En start som nu blir uppskjuten på grund av oförutsedda händelser.

Stuntmannen Ernie Vigil som ska köra Triumphs 1200 Scrambler XE i det omtalade loppet Baja 1000 är skadad.
I väntan på att få sin kommande tävlingshoj levererad av Triumph ådrog sig Ernie Vigil en fraktur i vänsterfoten. Detta skedde under en träningsrunda på hoj.

–I väntan på att min Scrambler skulle gå igenom tullproceduren på Los Angeles flygplats, tog jag en träningsrunda på min 450 för att finslipa min körning. Tyvärr vek sig framhjulet när jag tog en skarp sväng och hojen landade på min fot och jag bröt vadbenet i vänster ben. Jag är helt förkrossad för teamets skull, som har lagt ner så mycket arbete i att få hojen klar och levererad hit. Givetvis känner jag likadant för alla som har ställt upp för mig när jag har lagt ner tid på att träna inför racet. Tack och lov var det en fin fraktur som var enkel att operera och jag kommer att vila i fyra veckor hemma innan jag kommer kunna påbörja rehabilitering. Jag förväntar mig en snabb rehab och att jag blir helt återställd. Jag ser framemot att få köra loppet Mexican 1000 istället, säger Ernie Vigil 

Triumph kommer därmed att skjuta upp tävlingsstarten för 1200 Scrambler tills dess att Ernie är rehabiliterad från sin skada. Enligt pressmeddelandet från dem, kan han enligt rekommendationer från läkare köra tidigast i april. 

–Även om vi är lite besvikna över att inte kunna se Scramblern i action och komma till start i Baja 1000, är vi glada över Ernie´s hängivenhet och kämparanda. Vi hoppas på att han blir fullt återställd och ser framemot att se honom i Mexican 1000, säger Paul Stroud marknadschef på Triumph.  

Mexican 1000 går av stapeln 26 April till 3 Maj. 


 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.