Bild
Nästa artikel

Foggy Petronas FP1 superbike till salu på auktion.

Nyheter

Silverstone auctions i England kommer auktionera ut en Foggy Petronas FP1 superbike.

Det är 1 av 150 byggda för gatbruk och som nu kommer att säljas på Race Retro Show i Stoneleigh Park i England.
Denna superbike kommer förmodligen att landa på runt 30-35000 pund. Den som är intresserad av att lägga ett bud på hojen, surfar in på Silverstone Auctions.  

Petronas byggde 150 exemplar av denna superbike 2003.
Den utvecklades för att köras med i MotoGP men man valde att istället köra i Superbike VM och behövde då bygga en serie landsvägsreggade hojar för att klara homologiserings reglerna från FIM för att få tävla med den.
Motorn är en vätskekyld radtrea på 899,5 kubik och en effekt på 129 kusar. De första 75 hojarna i denna serie om 150 hojar byggdes i England medan resterande maskiner byggdes i Malaysia.

Carl Fogarty och Petronas startade ett superbike-team när det begav sig och i det stallet fanns även Troy Corser och James Haydon.
FP1:an hamnade på pallplats två gånger under säsongen 2004 men fick finna sig akterseglade av sina japanska konkurrenter de nästkommande säsongerna.

–Det är ingen tvekan om att det här är en av de snyggaste hojarna ute på vägarna. Den kombinerar den senaste tekniken med elegans och har satt en helt ny standard för gathojar, sa Carl Fogarty när hojen var ny.   
 
 
Carl Fogarty med Petronas FP1 framför Petronas Towers
Petronas FP1

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.