Bild
Nästa artikel

Fenatis FIM-licens indragen

Nyheter

FIM har beslutat att dra in Romano Fenatis licens efter incidenten på Misano.

Romano Fenati, som fick världens ögon på sig efter sitt tilltag med att trycka in bromsgreppet på sin konkurrents motorcykel under Moto2-loppet i Misano har varit kallad till FIM:s högkvarter.

Tilltaget mot Stefano Manzi under racet skapade skarp kritik mot honom från bland annat Cal Crutchlow, som manade till livstids avstängning av honom från all racing.

Under detta möte tryckte FIM-representanterna, på vikten av säkerheten för förare och alla andra deltagare inom motorcykelsporten.

De menade även på att när man är en atlet på den nivå som Fenati tävlar på medför ett ansvar då han är en influens för yngre atleter och fans och manade honom till att vara medveten om sitt egna ansvar om att vara en positiv förebild i framtiden.

Fenatis FIM-licens dras in för resten av säsongen av 2018 men en ny licens kan dock komma att delas ut till honom för säsongen 2019 med villkor framförda från FIM.

 
Det var under loppet i Misano som Fenati fick för sig att ge tillbaka för en tidigare incident under loppet mellan honom och Stefano Manzi. Han tryckte in bromsgreppet på Manzis motorcykel under en omkörning i drygt 230 km/h.

Kommentarer

#1
2018-09-21 18:44

Han borde aldrig få tävla igen!

#2
2018-09-21 21:18

Han verkar ha bokstavskombinationer i skallen som inte kan kontrolleras, så ut på banan ska han inte igen.
Men tänk om grabben har andra kvaliteter inom racing, som mekaniker eller datasnille eller nåt annat som för sporten framåt.
Men först måste han se klart vad han gjort och ärligt inse hur han fungerar.
Självklart ska en diciplinär åtgärd utfärdas.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.