Bild
Nästa artikel
Redo för utryckning.

​En BMW R1200RT klar för utryckning

Nyheter

Under den ledande europeiska mässan för dem som arbetar inom ambulans, polis och räddningstjänst visade BMW upp sin specialutrustade RT.

Under årets upplaga av mässan RETTmobil i tyska staden Fulda visade BMW upp den sin senaste utryckningsversion av R1200RT.
 
Just den här modellen var inriktad på akut sjukvård och har fått blåa LED-paneler fram och en blå saftblandare på ett teleskopisk skaft bak. På motorbågarna fram har högtalare placerats för att hjälpa föraren att ge instruktioner till omgivningen vid en nödsituation.
 
Packväskorna är större än originalets och de rymmer 56 liter och även de skyddas med metallbågar. Hojen har så klart radio och annan elektronisk utrustning och därmed ett extra batteri.
 
Den här versionen av BMW R1200RT väger 274 kilo och motorn är samma luft- och vätskekylda boxertwin som hos originalet. 125 hästkrafter och lika många newtonmeter ger ekipaget en 0–100 km/h-acceleration på 3,8 sekunder och en toppfart över 200 km/h.

Kommentarer

#1
2016-05-13 18:26

Tveksamt om packväskorna är större än originalet dock. Sidoväskorna är betydligt mycket mindre än original - som dessutom rymmer cirka 32 liter STYCK.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.