Bild
Nästa artikel

EBR stänger verksamheten

Nyheter

Amerikanska Erik Buell Racing har inte fått ihop sin finansiering och företaget stänger nu verksamheten innan det säljs på auktion.

När Harley-Davidson la ner Buell 2009 var dess skapare, Erik Buell, snabbt tillbaka med nya Erik Buell Racing. Tanken var att sälja delar och tillbehör till befintliga Buell-modeller, vilket med åren utvecklats till en racesatsning i WSBK och två nya motorcyklar (1190RX/SX) i modellutbudet. 

Men nu rapporterar en lokaltidning i Wisconsin att EBR, efter ett möte där alla anställda närvarade, lägger ner. Finansieringen har inte kommit igenom och företaget söker nu konkursförvaltning. EBR kommer först auktioneras i sin helhet och om inga bud läggs säljs tillgångarna, där pengarna går till EBR:s kreditgivare. 

- Riktningen vi tog, efter att vi trodde vi var på väg framåt, var oförväntad. Vi trodde att vi hade säkrat finansiering, men i slutändan fick vi det inte på plats. Därför behöver vi göra det bästa vi kan under omständigheterna för alla inblandade, säger Buell i ett uttalande. 

Många trodde EBR:s verksamhet säkrad med tanke på Hero MotoCorps (världens största tillverkare av tvåhjulingar, med bas i Indien) intresse i företaget. De köpte 49,2 procent i Buells företag i juli 2013 för 25 miljoner dollar. Hero sponsrar även deras WSBK-team och var på väg att använda EBR:s återförsäljare i Europa och Nordamerika för att sälja sina motorcyklar på en global marknad. 

Företagets framtid är höljd i dunkel. De har kring 20 miljoner dollar i skulder och försäljningen har inte nått upp till förväntningarna. 126 anställda har fått lämna fabriken. Förhoppningarna läggs till att hela det konkurssatta företaget köps upp av ny ägare. 

Kommentarer

#1
2015-04-16 21:36

Tråkigt.

#2
2015-04-26 14:43

Ett fabrikat med jättebromsskiva och soppan i ramen mindre, synd på så rara ärtor.
Varje nerlagt konkat mc-märke är en förlust.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.