Bild
Nästa artikel
EBR 1190rx, säregen superbike.

​EBR har hittat ny ägare igen

Nyheter

Turerna kring EBR har varit många. Verksamheten har legat nere sedan pengarna tog slut i april 2015, nu har en ny ägare klivit fram.

I torsdags beslutade Walworth County Circiut Court att Liquid Asset Partners fick köpa Erik Buell racings (EBR) samtliga tillgångar. EBR grundades av Erik Buell 2010 efter att Harley-Davidson la ner tillverkningen av de sportigare Buell-modellerna.

Under 2014 gick EBR in ett samarbete med indiska Hero MotoCorp, ett samarbete som slutade efter överenskommelse i juli 2015. I april samma år hade EBR:s verksamhet lagts ned.
 
Efter nio månaders juridiska prövningar har Liquid Asset Partners nu godkänts som köpare av EBR. Företaget är baserat i Michigan och de har specialiserat sig på att köpa upp verksamheter i motorbranschen för att sedan sälja dem vidare.
 
Liquid Asset Partners har tidigare varit inblandade i affärer med Buell 2010, American Ironhorse 2009, American Ironhorse 2009, Indian 2004 och Cannondale Motorcycles 2002. De har goda förhoppningar om att kunna sälja EBR vidare till en köpare som vill fortsätta att tillverka de speciella sporthojarna.

Kommentarer

#1
2016-01-20 15:46

Att hitta eller inte hitta en köpare som tillverkar Buell för en come back verkar vara en
neverending story..........

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.