Bild
Nästa artikel

EBR 250 i Indien från oktober

Nyheter

Erik Buell Racing har tillsammans med världens största hojtillverkare Hero MotoCorp tagit fram en 250 som kommer att börja säljas i Indien i oktober.

Sedan 2013 har Hero MotoCorp ägt en stor del av nya Buell - Erik Buell Racing - och sponsrar bland annat den amerikanska tillverkarens team i WSBK. Deras första gemensamma skapelse kommer bli en 250 och nya rapporter från indiska media säger att modellen, varumärkesskyddad som HX250R, kommer lanseras i Indien i oktober.

Den EBR-designade hojen har en stånka på 249 kubik som levererar 31 hästkrafter och kommer konkurrera med KTM RC390, Honda CBR300R, Kawasaki Ninja 300 och Yamaha R3. HX250R visades för första gången redan för ett år sedan och på årets EICMA, där de gjorde klart att de kommer börja expandera i Europa inom den snara framtiden. 

Om HX250R blir HX300R i Europa återstår att se. Många av ovan nämnda motorcyklar säljs som 250-versioner i Asien och 300 i Europa, om Hero tänker göra likadant och sälja HX300R som en EBR i Europa är inte otänkbart. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.