Bild
Nästa artikel
Ducati med fredsbudskap.

​Ducati Scrambler Sixty2 möter Mr. Martini

Bygge

Under motorcykelmässan i italienska Verona avtäcktes den här coola hojen från Mr. Martini. Sixty2 Peace byggdes på uppdrag av Ducati själva och fick en något djupare mening än andra cafébyggen.

Ducati visade upp den nya minstingen Scrambler Sixty2 på Eicma förra året. Den är en i princip helt ny hoj men förvirrande lik stora Scramblern som kom året innan.
 
Ducati har placerat en helt ny 399-kubiks luftkyld v-twin på 41 hästkrafter i ramen och hojen har en enklare sving och 41-millimeters framgaffel jämfört med sin storebror. Vikten har kapats med cirka 20 kilo till 167 kilo. Med andra ord en spännande grund för en smidig caféracer.
 
I detta utförande har hojen fått helt ny kuts med handtillverkat rött lädersäte, en cool helkåpa med plexiglasfront som tillåter att originallyktan används. Styret är numera av clipon-modell och motorn andas genom en låg Termignoni-ljuddämpare.
 
Över tanken går en rand i regnbågens färger och i den röda pricken på kåpan citeras John Lennons låt Imagine. Bygget kallas Peace Sixty2 och hela hojen har byggts som en reaktion på terrorattackerna i Paris i november förra året.

Kommentarer

#1
2016-01-26 14:52

Åh! Så snygg!

#2
2016-01-26 16:32

Jättetjusiga kåpor som spar vikt med allt i plast?
Måtte jag gissa fel!
Med regnbågens alla färger på tank och cuts har den första tjing som föråkare i nästa parad für alle
som gillar Peace o annat som är trevligt.

#3
2016-01-28 17:28

Vilken juvel!
Mc-porr med doft av 60-tal.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.