Distinguished Gentleman Ride – 28 september

Välgörenhetsturen Distinguished Gentleman Ride startades av caféracer-entusiasten Mark Hawwa efter att ha sett en bild av Don Draper från TV-serien Mad Men. 

– Jag ville föra samman den globala caféracer- och custom-kulturen med några viktiga kriterier – klädsel som en gentleman, ett öppet ansikte som visar att vi kan le artigt mot varandra och körning med en gentlemans karaktär. Strikta kriterier gäller. De var tvunget att vara caféracers, bobbers, klassiker, retro och old school charm, med kläder som matchar, förklarar Hawwa. 

Det handlar alltså om att köra en klassisk motorcykel och ta på kostymen. Dels för att samla in pengar till forskning om prostatacancer men också ändra attityden mot motorcyklister. 

– Vårt första fokus var på att ha kul men vi ville också bryta stereotypa associationer från samhället om män på motorcyklar och samtidigt samla in pengar till mäns hälsofrågor. Vi tror fundraising och viljan att hjälpa varandra kommer från hjärtat, så vi tvingar aldrig en motorcyklist att samla in pengar. Det är ett personligt val och vi tar inte ut någon avgift för dem som vill åka DGR.

2013 kördes DGR i 38 länder och 145 städer. Triumph har nu gått in som global partner och i Skandinavien kommer turen arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sunne, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök www.gentlemansride.com där det även går att anmäla intresse för att arrangera DGR i sin ort. 

Annons

Annons