Bild
Nästa artikel

Den sista V-twin Ducatin är här - 1299 Panigale R Final Edition

Nyheter

Med en mix av delar från Superleggera och Panigale R så är Final Edition en hyllning till Panigale och Ducatis långa historia med V-twinnen.

Som bekant ska Ducati till nästa år presentera en superbike med V4:a och sluta med både Panigale och V-twin till flaggskeppet. Därför presenterade de i samband med Superbike-VM på Laguna Seca denna sista hyllning. 

Motorn är en variant av den i 1299 Superleggera med många exotiska, lätta material, större insugs- och avgasventiler och Superleggerans koppling. Givetvis har den också Akrapovics VM-mässiga ljuddämpare och i slutändan levererar motorn 209 hästkrafter vid 11 000 varv. 

Chassit däremot är samma som på Panigale R. Det vill säga aluminium monocoque, Öhlins både bak och fram (TTX36 respektive NIX30) och Brembo M50 Monobloc-ok. Och vad vore en specialare utan en läcker färgsättning, Final Edition skryter med de italienska färgerna.

Vad går detta stycke motorcykelhistoria på? 399.900 kronor. 

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.