Dakar 2019 Etapp 3: San Juan de Marcona – Arequipa

KTM föraren Walkner körde bort sig bland dynerna och förlorade 20 minuter på det. Dessutom hade Ricky Brabec på Honda tagit häng på honom och så var även han vilse bland sanddynerna.

Honda-föraren Joan Baredda fick bryta efter att han fastnat i en djup ravin. 

–Jag kom in i kraftig dimma när jag letade efter en waypoint och körde ner i ravinen som jag fastnade i. Ju lägre jag försökte komma, desto värre blev det, säger han.

KTM hade en strulig dag då även Toby Price tappade 14 minuter. KTM:s Sam Sunderland körde däremot upp sig till en 5:e plats på dagens sträcka. Det ger honom en tredjeplats i totalplaceringarna.

Fransmannen Adrian Beveren på Yamaha förlorade 9 minuter på den kämpiga sträckan men lyckades köra ikapp tiden något på vägsträckan mot Arequipa i dagens etapp och kom över mållinjen på en 4:e plats, 6 minuter och 42 sekunder efter dagens vinnare.
Han ligger även på 4:e plats totalt.

Även om Honda hade en dålig dag med Bracbecs felstyrning och Barredas missöde, fick de ändå in en hoj på 3:e plats på sträckan med föraren Kevin Benavides. 

Den som kört jämnast och smartast hittills är chilenaren Pablo Quintanilla på Husqvarna. Han har hittills kommit 2:a, 5:a och nu på denna etapp slutade han på 2:a plats. Han ligger 1:a totalt.

Sträckans etappvinnare blev Yamaha föraren Xavier De Soultrait. Han placerar sig toalt på 6:e plats med sträckans vinst som dessutom är hans första Dakar-vinst. 
en anmärkningsvärd 23:e plats på sträckan kom KTM:s kvinnliga förare Laia Sanz från Spanien. Hennes totalplacering är nu 20:e plats av de 124 kvarvrande deltagarna på motorcykel. 
Närmsta kvinnliga konkurrent är Gabriela Novotna från Tjeckien på en Husqvarna. Hon ligger 105:a totalt. Tätt följd av spanska Sara García på Yamaha på 109:e plats. 

Värt att notera är att vi har FYRA olika märken i topp inför dagens maraton-etapp. En etapp där förarna inte tillåts någon form av assisstans. Mer om detta i morgon!