Bild
Nästa artikel

Caterham visar upp motorcyklar

Nyheter

Caterham visade tre motorcykelprototyper på EICMA. Två med pedaler och en som är minst sagt lik en modell vi tidigare rapporterat om.

Biltillverkaren och F1-teamet Caterham har presenterat tre motorcykelprototyper på EICMA. Caterham kommer även köra med ett team i Moto2 nästa år. 

En av prototyperna, Brutus 750, kallas "motorcyklarnas SUV" och är minst sagt lik en modell vi rapporterade om förra året. För ganska precis ett år sedan visade OVER en modell döpt Brutus, också kallad "motorcyklarnas SUV", som skulle sättas i produktion och vars målgrupp bland annat var brandförsvar.

Caterhams Brutus är så gott som identisk till OVER:s om man bortser från den nya lackeringen. Alessandro Tartarini stod bakom designen för ett år sedan och har nu rekryterats till Caterham som chefsdesigner. 

Caterham visade även två elprototyper med pedaler - Carbon E-Bike och Classic E-Bike. Tillverkaren uppger att alla tre prototyper kommer gå i produktion, med Brutus först ut kring våren 2014. Ett bildspel på alla tre modeller hittar du till höger. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.