Bild
Nästa artikel

Bygge: Skullmonkee - dansk XJR1300

Nyheter

Det senaste bygget från Yamahas Yard Built-projekt är en XJR1300 av Wrenchmonkees med delar som vem som helst kan beställa.

Den övergripande tanken med Yard Built är att visa vad som går att göra med "bolt on"-delar, istället för att göra dramatiska ändringar till chassit som att kapa och svetsa. När de nu var danska Wrenchmonkees tur att igen arbeta med Yamaha var det en XJR1300 som gällde.

- Vi arbetade hårt för att se till så att hojen inte fick några radikala designförändringar, utan fokuserade på att lägga till vår stil och siluette utan att kapa eller svetsa, säger Per Nielson på Wrenchmonkees.Den danska firman inhandlade ett urval av eftermarknadsdelar de tyckte passade ändamålet. Bland annat LSL-clipons, -styrdämpare och -fotpinnar, Biltwell-grepp, en digital hastighetsmätare från MMB, ett Beringer-bromssystem och en Öhlins STX36-bakdämpare.  Men självklart har inte WM kunnat hålla sig ifrån egna skräddarsydda delar och de har bland annat bidragit med styrkronor, motorkåpor, lykta, rensad bakdel och avgassystemet. För dig som äger en XJR1300 finns det nu ett antal av dessa delar att beställa från Wrenchmonkees.

Wrenchmonkees XJR1300 - hissa/dissa?

Kommentarer

#1
2015-04-15 15:21

Inga illusionister, ändå grejar dom danska byggarna en clean look med sitt trollspö.
Tjusigt "lätt som en plätt"-bygge som ger inspiration.

Fixade motsvarande glödlampsbyte för gult sken på min båge alldeles själv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.