Bild
Nästa artikel

Brittiska elitstyrkor ska skydda London på motorcykel

Nyheter

Londonpolisen utökar sin personalstyrka och där ingår en specialistgrupp som tar sig fram på motorcykel för att kunna undvika köer.

Londonpolisen har uppmärksammat behovet av att snabbt kunna ta sig förbi trafikstockningar och ytterligare minimera responstiden i en så vältrafikerad stad som London. Därför har man nu tagit fram en speciell grupp som använder motorcykeln som verktyg. 

– Om du tittar på Europa, på Paris och Belgien, så blir trafiken ett stort hinder mot en snabb reaktion, säger en medlem ur antiterrorstyrkan till Sky News uppger Dagens Nyheter. Vi har tittat på taktiker och att köra flera på samma motorcyklar ger oss en väldigt snabb och effektiv respons. Killarna tränar på att köra offroad så att de kan åka upp och ner över trottoaren och ta sig snabbt från A till B.

Föga överraskande har specialenheten valt att förlita sig på BMW och i det här fallet specialutrustade exemplar av F 800 GS. 

Kommentarer

#1
2016-08-12 12:10

Bra, jaga o kör över terroristerna utan pardon.......

#2
2016-08-13 10:29

Precis som i vilda västern tidigt 1900-tal kan automatvapnet avfyras under körning?
Högerhänta mc-snutar kan få gashandtaget på vänster styrhalva som option?
F.ö. är det 30ggr större risk i EU att bli dödad i vanliga mord än pga. bomber i terrorattentat.
Så alla poliser bör köra mc o snabbt vara på plats vid skjutdueller på stan, hedersmord och dödligt våld inom familjen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.