Bild
Nästa artikel

Bimota köpt av okänt företag

Nyheter

Bimota har haft en svajig livstid med flera upp och nedgångar, de köptes ur konkurs 2002 och säljs nu igen till ett icke-namngivet schweiziskt företag.

För 40 år sedan startade Massimo Tamburini Bimota, ett italiensk märke känt för sina exotiska modeller. 2002 köptes det ur konkurs av en italiensk affärsman och märket fick återigen liv. 

Baserat på ett vagt pressmeddelande från Bimota har tillverkaren nu sålts till ett företag som inte namngivits men som kommer från Schweiz. All produktion ska fortsatt ha sitt hem i Rimini, men schweizarna ska styra försäljning och administration. 

Bimota lämnar inte ut några detaljer men klargör att det fortfarande kommer vara ett italienskt märke med "italienskt pass". 

Kommentarer

#1
2013-09-14 12:44

Jonathan!
Du borde väl nämna dom två andra som var med i starten. Tamburini bidrog ju bara med TA i BI MO TA!

#2
Zatopek
2013-09-15 12:43

Är den hemlige affärsmannen Bimotasamlaren "Lilla tanten" från Öland som nu flyttat sitt garage till skatteparadiset Confoederatio Helvetica?

#3
2013-09-16 15:07

Bimota var från början ett VVS-företag; något som de flesta inte känner till. Från att kröka rör till värmesystem var ju inte steget långt för Massimo Tamburini som började med att modifiera en MV Agusta 600 i mitten på 60-talet.

Nä, Lilla Tanten finns fortfarande på Öland där hon lever ett stillsamt liv med sina Bimota, Ducati med flera märken........ :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.