Bild
Nästa artikel

Bimota kan åka ur Superbike

Nyheter

Bimota säljer inte tillräckligt för att tävla i Superbike-VM. De har missat säljkvoten som behövs och väntar nu svar från Dorna och FIM.

Bimota fick dispens redan inför säsongen. Kravet är att sälja minst 125 motorcyklar för gata för att få tävla, något som Bimota fick fyra månader på sig att uppnå. Nu har den tiden gått ut och Bimota ska bara ha sålt omkring 40 motorcyklar.

Den italienska tillverkaren har inte fått de S1000RR-motorer från BMW de behövt. Samtidigt kan Bimota inte bevisa för FIM att de köpt motorerna. Varken FIM eller Dorna har gjort ett officiellt uttalande men sägs göra en inspektion under nästa vecka då ett officiellt uttalande också väntas.

Superbike-VM-säsongen fortsätter 7 september.

Kommentarer

#1
2014-08-22 16:47

Det ska till lite fräck formalia; t.ex. nåt hemligt sällskap av generalagenter som stödköper dom läckra hojar som står i utställningshallen hos återförsäljarna?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.