Bild
Nästa artikel

Bildspel: Suzuka åttatimmars

Nyheter

Årets upplaga av Suzuka 8 Hours var en spännande sådan som Yamaha till slut kammade hem, se ett bildspel från racet här.

Som vi kunde rapportera igår kraschade Stoner från ledningen tidigt i racet. Hondas ingenjörer kunde bekräfta att gasen hade fastnat i öppet läge och det straffades med ett brutet race och flera frakturer för australiensaren. 

Yamahas fabriksteam med MotoGP-förarna Pol Espargaro och Bradley Smith hade det desto bättre. Teamet levererade de främsta tiderna i stora delar av de tidigare sessionerna och kunde under racet hålla högt tempo utan större incidenter. Teamet tog målflagg med 1 minut och 17 sekunder tillgodo. Vinsten var Yamahas första på nästan 20 år på Suzuka, en klar hemmaplan för Honda som tagit nästan alla 8 Hours-vinster. 

Till höger hittar du ett bildspel från racet. Endurancemaskiner tillhör de fränare racehojar som finns och i Suzukas vackra miljö gör de sig minst sagt väl. Kanske hittar du ny bakgrundsbild?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.