Bild
Nästa artikel

Ben Spies lämnar Yamaha

MotoGP

Helt oväntat meddelar Ben Spies att han lämnar Yamahas fabriksteam i slutet av säsongen. Vad som väntar nästa år är oklart.

Spies lade först upp ett meddelande på twitter innan han uttalade sig för superbikeplanet.com i ett e-mejl.

"Jag har valt att lämna Yamaha efter denna säsong på grund av en mängd anledningar. Jag förklarar mer när jag känner att det är lämpligt. Jag diskuterar situationen med mina sponsorer och de står bakom mig. Det finns personer på Yamaha som jag ogillar att lämna. Och de vet vilka de är. Jag önskar Yamaha allt gott. Jag kommer inte att ge fler kommentarer förrän det officiella tillkännagivandet kommer ut", skrev Spies.

Därefter twittrade han: "Jag är extremt glad för att köra resten av säsongen för mina fans och för mig själv börjar ett nytt kapitel nästa år".

Vad ett nytt kapitel innebär är ännu oklart. Amerikanen har haft en tuff säsong hos Yamaha med brist på resultat. Förra året vann han ett race och tog tre pallplatser.

Kommentarer

#1
Zatopek
2012-07-30 10:56

Bra, skönt för bägge parter! Vem det är mest synd om, that´s the quetion.
Det är f.ö. för få amerikaner som kör HD i kungaklassen och det är glest mellan japanska förare i elitserierna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.