Bild
Nästa artikel

Backlund vann i Linköping

ProSBK

Det blev årets första vinst för Filip Backlund som vann båda race i helgens Pro Superbike. Lukas Ockelfelt är dock fortfarande ledare totalt sett i mästerskapet.

Backlund inte bara vann, han slog också det banrekordet med tiden 54,769, en förbättring med fyra tiondelar. Fredrik Watz tog en, för Backlund, viktig andraplats då han höll Ockelfelt och Mårtensson bakom sig. I andra racet var det Mårtensson som blev tvåa före Ockelfelt.

Backlund har dock i praktiken väldigt liten chans att vinna mästerskapet då han ligger långt efter täten med sju heat kvar. Totalt sett leder Ockelfelt.

I 125-GP vann Bike-sponsrade Jesper Pelijeff ett race och blev tvåa i det andra. Lukas Bäckström blev tvåa och trea i Superstock 600 efter Fredrik Watz som vann båda race i klassen. Läs mer om förarnas egna upplevelser under Blogg-fliken ovan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.