Bild
Nästa artikel

Är det här BMW:s nya scrambler?

Nyheter

BMW har på byggfestivalen Wheels & Waves presenterat en scrambler-stukad R nineT. En antydan om vad som komma skall?

Tidigare i juni berättade vi att BMW har en scrambler baserad på R nineT på gång. Nu pågår Wheels & Waves, en fransk hojfestival med fokus på byggen, och BMW har passat på att visa sitt senaste koncept - Path 22. 

Namnet är hämtat från en av Europas hemliga surfstränder. Tillsammans med hojklubben Southsiders MC bjöd BMW in konstnären Ornamental Conifer och surfdesignern Masor Dyer att designa konceptet. Bygget baseras givetvis på en R nineT och har fått ett avskalat stuk med komponenter från Öhlins, Gilles, Akrapovic och Roland Sands Design. - Tanken på en BMW-scrambler är inte ny för oss, berättar Ola Stenegärd. Nu verkade det vara rätt tid att presentera vår tolkning av det här legendariska fordonskonceptet. 

Inga radikala ingrepp ser ut att ha gjorts. Istället har teamet gått loss på detaljrikedom, små enkla stukförändrare som lykta och avgassystem och att skapa något i anda med Wheels & Waves. Frihet och uttryck är två ord som återkommande nämns. Konceptet är något som teoretiskt sett vem som helst skulle kunna sätt ihop (bortsett hållaren för surfbräda), vilket kan ses om som en antydan om vad vi får se på Intermot senare i år. 

Kommentarer

#1
2015-06-12 15:27

Reklam i löjets skimmer!?
Om H-D V-Rod med tallrikshjul betyder sidvidskänslighet så är det bara förnamnet till en BMW med surfbräda.
Det här ekipaget kör man fram till Surfer beach när vågmaskinen blåser skapligt, hehe

#2
2015-06-16 15:36

Rörliga bilder och sound på scramblern o en presentation av andra koncept med BMW-boxer
http://www.youtube.com/watch?v=uc1eldSrCrc#t=107

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.