Bild
Nästa artikel
Shiver 900 ersätter doldisen Shover 750 till nästa säsong.

Aprilia Shiver för 2017

Nyheter

Aprilia ger den lite underskattade modellen Shiver samma uppdatering som Dorsoduro till 2017 med starkare motor och mer elektronik.

Den gamla 750-kubikaren har genom ökad slaglängd blivit nästa 900 kubik stor, 896 kubik för att vara exakt. Precis som hos Dorsoduro 900 har motorn ökat i storlek för att Aprilia ska kunna möta Euro 4-kraven med maxeffekten på 95 hästkrafter i behåll.
 
Även här är Ride By Wire-hantering av gasen en av nyheterna liksom tresteg traction control och modern ABS. Synliga uppdateringar är ny plast över tanken och bakram samt en ny framskärm. Instrumenteringen består av en ny TFT-skärm till 2017 som är snarlik den hos RSV4.

Precis som hos Dorsoduro 900 får Shiver en ny framgaffel från Kayaba med justering av förspänning och returdämpning. Likheterna fortsätter med en bakdämparen som bara tillåter justerngar av förspänningen. Shiver 900 får även nya sexekrade hjul som väger drygt två kilo mindre än dem hos föregångaren Shiver 750.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.