Bild
Nästa artikel

Annie Seel slutar köra motorcykel

Nyhet

Annie Seel kom nyligen hem från sitt 20:e och förmodligen sista ökenrally på två hjul. Annie avslutade med all sannolikhet sin mc-karriär med en 14:e plats i Australien.

- Nu blir det full fokus på bilkörning i framtiden, säger hon. Mentalt känns det som om jag har gjort mitt i stora internationella mc-sammanhang.

När Annie kom hem fick hon också beskedet att det inte blir något Dakar-rally i Team Pewanos Volvo XC60 denna gång.

- Klart jag blev besviken, det var en sjukt bra chans jag fick. Men när jag inte hade tillräckligt med pengar på bordet gick det som det gick. Men i ärlighetens namn kanske det trots allt var bra, ett års framförhållning känns nästan bättre.

Annie Seel hoppas i stället på Dakar-rallyt 2013.

- Det kändes hur bra som helst när jag testade Pewanobilen för en tid sedan.

Team Pewano valde i sista stund sydafrikanen Alfie Cox som har elva Dakar-rallyn på sin meritlista, de första åtta på mc, där han hamnat på pallen tre gånger. De tre senaste gångerna har Cox tävlat i bilklassen, och det var också en av anledningarna till att valet föll på honom. Annie Seels rallymeriter med bil så här långt är ett genomfört Midnattssolsrally.

Kommentarer

#1
2011-10-08 14:50

Skulle inte hon köra TTX-GP?

#2
2011-10-10 13:57

Team Morris Motorcycle som Annie körde för under 2010 kom inte till start i årets mästerskap.

#3
2011-10-12 12:00

Tråkigt.
Hon har varit en härlig representant för två hjul och mc-sporten.
Dakarrallyt kommer inte bli detsamma utan en kämpande järnlady som Annie.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.