Bild
Nästa artikel
KTM 790 Adventure i grundutförande.

Allt om KTM 790 Adventure

Nyheter

En av de hetaste nyheterna från EICMA var KTM 790 Adventure, en rejäl dos aktiv körning i den mellanstora äventyrsklassen.

Utöver några spännande 690-nyheter fick vi också äntligen ta del av nya 790 Adventure, en motorcykel det länge ryktats om och som ska utmana den uppdaterade veteranen F 850 GS Adventure. 

790 Adventure har ett typiskt KTM-mässig chassi med WP-fjädring runtom, 200 millimeters fjädringsväg fram och bak, rörram och 21-tumshjul fram (18 bak). Motorn är hämtad från 790 Duke, men omarbetad med bredare register - vilket innebär att den tappad 10 hästkrafter, men fått lite mer vridmoment. Allt som allt ger detta 95 hästkrafter och 189 kilo torrvikt. 
KTM 790 Adventure i R-utförande

Modellen finns i två utföranden, dels en grundversion men också så klart en R-version med mer rallymässig sadel, mer påkostad fjädring (240 mm fjädringsväg fram), ett Rally-körläge, höjd stänkskärm fram och mer grovnabbade däck. Båda är utrustade med en 5-tums TFT-display, kurv-ABS och traction control. ABS:en att stänga av, alternativt går det att bara stänga av ABS för bakhjulet. 

Diskutera: Vad tycker du om nya KTM 790 Adventure? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.