Bild
Nästa artikel

MC Collection öppnar ny utställning

Nyheter

Ett av världens främsta motorcykelmuséer, MC Collection i Sollentuna, öppnar idag en ny utställning med Italien som tema.

I Sverige är vi bortskämda med att ha ett av världens erkänt främsta motorcykelmuséer. Idag öppnas en ny utställning där italienska motorcyklar står i fokus.

Omkring 70 olika motorcyklar ingår i utställningen, bland annat en Moto Guzzi Corsa CV2 från 1925, en Benelli 250 från 1938 och en Ducati 750 S från 1972.

I vanlig ordning har de också föredrag kring utställningen. 12 oktober klocka 14:00 minns Nisse Hedlund och Sten "Storken" Lundin sin forne motocrosskollega Bill Nilsson som gick bort i augusti i år. Helgen efter, 19 oktober klockan 14:00, berättar Hasse Blomqvist hela historien om det anrika märket Laverdas upppgång och fall - hela vägen från 1949 till slutet av 80-talet.

 

Mc Collection hittar du i Sollentuna utanför Stockholm. Adressen är Landsnoravägen 42, Sollentuna och mer info finns på mc-collection.com.

Hej!

Våra annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta göra det vi gör. Så vi vore tacksamma ifall du kude stänga av adBlocker!