Bild
Nästa artikel

MC Collection öppnar ny utställning

Nyheter

Ett av världens främsta motorcykelmuséer, MC Collection i Sollentuna, öppnar idag en ny utställning med Italien som tema.

I Sverige är vi bortskämda med att ha ett av världens erkänt främsta motorcykelmuséer. Idag öppnas en ny utställning där italienska motorcyklar står i fokus.

Omkring 70 olika motorcyklar ingår i utställningen, bland annat en Moto Guzzi Corsa CV2 från 1925, en Benelli 250 från 1938 och en Ducati 750 S från 1972.

I vanlig ordning har de också föredrag kring utställningen. 12 oktober klocka 14:00 minns Nisse Hedlund och Sten "Storken" Lundin sin forne motocrosskollega Bill Nilsson som gick bort i augusti i år. Helgen efter, 19 oktober klockan 14:00, berättar Hasse Blomqvist hela historien om det anrika märket Laverdas upppgång och fall - hela vägen från 1949 till slutet av 80-talet.

 

Mc Collection hittar du i Sollentuna utanför Stockholm. Adressen är Landsnoravägen 42, Sollentuna och mer info finns på mc-collection.com.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.