Fiddyn startar, men dör efter några sekunder

6 inlägg 0 nya
Fiddyn startar, men dör efter några sekunder

Jag har en 150cc fiddy som jag har ägt i drygt två år nu. Den har gått bra motormässigt ända tills någon vecka sedan. Jag var ute och körde, och plötsligt började den "hacka" när den gick på jämn gas. Den hackade ett par hundra meter och till slut dog den.

Sedan dess har den varit lika lättstartad som alltid, men problemet är att den dör på tomgången efter ungefär 5 sekunder.

Jag har bytt tändspole, tändhatt, tändstift, luftfilter, bytt olja och gjort rent förgasaren. Det enda jag kan konstatera är att den får gnista, men sedan är jag helt lost på detta problem. Känns som jag har felsökt det mesta, men jag är inte så värst duktig på motorer.

Någon som har något förslag på vad som skulle kunna vara fel?

"Bytt olja" är det lika med motorolja på en fyrtaktare?
Om gnistan är ok så får du kolla att/om förgasarna får bränsle.
Har du en skruv i botten på flottörhuset så öppna den för check - givetvis måste bränslekranen vara ställd på "0n" eller "Reserv".
Har du vacuumkran så ställer du den på "Prime".
Rinner det inte eller dåligt får du spåra felet. Börja med att öppna tanklocket för att sortera bort fel på ventilationen (igensatt ventilationshål).
Återkom med resultat av åtgärderna så långt............

I'm stupid

Jag har ett liknande problem, kan du stå på tomgång? Eller den dör där med ?

Det rinner bra när jag skruvar, så jag kan nog utesluta att det är något problem med bensinen.

Jag kan stå på tomgång i 10 sekunder ungefär, sedan tvärdör den som om jag skulle trycka på dödar-knappen. Tänkte testa beställa en ny cdi-box nu och se om det fortfarande är tändningen som spökar.

Jag hörde med butiken men han sa att den inte ens startade om cdi boxen va kass.
Har du provat byta kolven?
Jag aka byta min nu, det är sista utvägen för mig.

Aja, har redan beställt ny cdi så vi får väl se..

Nej har inte bytt kolv, känner inte att det är värt att göra det. Mailade butiken om problemet och de sa att jag skulle testa justera ventilerna

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.