Yamaha Virago 250 går inte igång

6 inlägg 0 nya
Yamaha Virago 250 går inte igång

Hej, hoppas på lite hjälp. Har en Virago 250 som stått i 2 år och inte startar. Fick tips om att bensinen slaggar igen förgasaren när den står still länge. Nu har jag plockat isär hela förgasaren och gjort rent varje del med ultraljudtvätt. Skruvat ihop och fortfarande samma fel. Med full choke startar den, så fort jag rör gashandtaget dör den. Verkar för mig att den inte får något bränsle men ???
Tacksam om någon kan ge mig tips vad jag ska göra. Riva och göra rent igen eller.......något vettigare?

Går på tomgång.
Använt tryckluft för att blåsa ur t.ex. huvudmunstycken?
Modellen har en CV-förgasare, kolla även gummi som lyfter nålen.
Saknar du owners manual o servicemanual?

Fula My

Den går inte på tomgång heller om inte choken är helt stängd. Har kollat nålens gummimembran och allt verkar helt och rent. Jag har Ultraljudstvättat samtliga delar och förgasarhuset och allt ser rent ut. Dosan som sitter under tanken på höger sida är det någon form av bensinpump----kan den ha slutat fungera? Vad har dom elektriska kablarna som går till förgasaren för funktion?

Stenen wrote:
Dosan som sitter under tanken på höger sida är det någon form av bensinpump----kan den ha slutat fungera? Vad har dom elektriska kablarna som går till förgasaren för funktion?

Fråga 1: Bränslepump. Finns en lista hur du checkar funktionen i servicemanualen
Fråga 2: Elkabeln går till carburetor heater
Här gratis owners manual
https://virago250street.files.wordpress.com/2013/10/2002_virago_250_owners_manual-lit-11626-15-02-2001-98-pgs.pdf
och gratis verkstadshandbok, avsnitt 5 handlar om förgasarmekning
https://virago250street.files.wordpress.com/2013/10/yamaha_xv250_service_manual-lit-11616-xv-25-1994-291-pgs.pdf

Fula My

Tack "Faster son" för tipsen. NU har jag skruvat isär bränslepumpen som sitter på tankens undersida. I den burken sitter ett tunt membran som jag förstår fungerar som pump styrd av vacum. Det känns som att detta membran har "torkat" och stelnat till i ett uttänjt skick.
Yamaha säljer inte reservdelar till pumpen, vill ha 1500 kr för en komplett pump! Dålig service! Rekommenderade mig att försöka kontakta tillverkaren av pumpen för att köpa ett membran. Är det någon som vet vem som tillverkar pumparna och var man hittar honom? Laddar ner manualerna i morgon få se om det finns någon info där.

Finns på ebay för 131.17SEK (proudly made in China) till din Virago
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=yamaha+virago+fuel+pump
Här en relevant diskussion
http://viragotechforum.com/viewtopic.php?f=6&t=37299

Fula My

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.