Ojämnt slitet bakdäck

1 inlägg 0 nya
Ojämnt slitet bakdäck

Hej, jag är en absolut novis när det handlar om motorcyklar, köpte min GSR 750 -14 i september 2017 och börjat köra nu denna säsongen.

Jag ska göra historien kort; bakdäcket har haft på tok för lågt lufttryck, såpass lågt att när jag körde i 170kmh läckte all luft ut ur bakdäcket. Min teori är att centrifugalkrafterna på däcket tillsammans med det låga trycket skapade förutsättningar för att en glipa mellan däck och fälg skapades och luften pyste ut. Jag rullade försiktigt till en mack och fyllde med 2,3 bar och det har hållit sedan dess.

Men till följd av att jag inte vet hur länge den tidigare ägaren kört med för lågt tryck och hur mycket det slitits konstigt, och att jag nu kör på 2,3 bar, gör nu att motorcykeln vibrerar, ganska påtagligt vid 60-75 kmh. Det märks inte så mycket vid motorvägshastighet.

Jag var hos en verkstad nu och han tittade på däcket, konstaterade att det är ojämnt slitet men han kunde inte svara rakt ut på om det verkligen borde bytas omedelbart, utan sa bara "det är ditt beslut".

Jag bifogar lite bilder på hur backdäcket ser ut. Det är tillverkat 31a veckan 2013 så ungefär fem år gammalt, hojen har gått 1250 mil. Däcket är Michelin Pilot. Så jag frågar er om råd, är det farligt att köra med däcket?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.