Mororcyckel till en liten person (inte barn)

4 inlägg 0 nya
Mororcyckel till en liten person (inte barn)

Hej!

Jag är en ung tjej som är VÄLDIGT intreserad och tänker ta A2 kort, men först vill jag veta vad det finns motorcyklar som är bra för min storlek.

Jag har inte varit och tittat på motorcyklar i någon äffär än, har dock tittat runt på nätet. men det är svårt att se hur stora de faktiskt är i verkligheten.

Jag är 1,50 lång.

Inga barmotorcyklar, eller skootrar, tack! :)
Gärna bra ljuddämpning
Helst en medel tung (max 35 kW)
Jag gillar stilen på offroad, men kommer mest köra på väg (är öppen för allt som täcker de första två kriterierna)

Så, vad är era bästa tips på en nybörjar hoj för min unika längd?

Jättesvårt att svara på då det är så många parametrar som spelar in... Höjden på motorcykeln är givetvis viktig, men även sadelns bredd och våtvikten inverkar på hur långa ben som krävs. Offroadhojar är ju oftast lite högre, men lättare och smalare vilket kan göra dem lämpliga iallafall.
Exempel på lätthanterliga grushojar i A2-klass är t.ex. Yamaha WR250 och KTM Freeride-serien. Annat, lite mer gatorienterat är t.ex. KTM Duke 390 eller Kawasaki Ninja 250. Hur stor är din budget?
En mindre grusmaskin tycker jag personligen är ett jättebra val som förstahoj. Lätt, slitstark, oöm, billig i drift och oftast lätthanterlig i de flesta situationer. Utbudet av roliga MC-vägar blir också så mycket större om man känner sig bekväm på alla underlag.

Speak with a soft voice, but always carry a big stick.

Många önskemål! Svårt att få till allt över disk. Ssk. din dröm om en on/offroad som ju är hög av naturen pga att modellerna har väl tilltagen fjädringsväg
Det finns vuxna landsvägsbågar med lägre sitthöjd än genomsnittet. Oftast har glidare liten sadelhöjd o där hittar du äldre modeller med max 48hkr.
Flera fabrikat kan "trimmas" ner till 35kW.
Till många modeller finns sänkningssatser. T.ex. här http://sänkningssats.com/
Läs här om låga BMW F650GS (en äldre modell) med original sitthöjd: 820, alternativt varianten med låga sadeln: 790 och med sänkt fjädring: 765mm
https://www.aftonbladet.se/bil/mc/article11384986.ab

Jag är sååååååå dum att hälften vore nog!

http://sänkningssats.com/mc/
Nackdelen är kortad fjädringsväg samt minskad markfrigång. Lämpligt för bibehållen geometri är att samtidig sänka framgaffeln.
Tidigare diskussioner i bike.se där problemet är att hitta en intressant mc för kortvuxen
http://www.bike.se/forum/motorcykelrelaterade-diskussioner/allmant-om-motorcyklar/hoj-korta-personer
Och i annat forum
http://www.hojen.nu/forum/showthread.php?t=6523

Jag är sååååååå dum att hälften vore nog!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.