Påverkar ett slip-on motorn negativt?

3 inlägg 0 nya
Påverkar ett slip-on motorn negativt?

Hej!

Hur påverkar montering av ett slip-on motorn? Jag har en Yamaha TDM 900 och har inte inte tänkt mig att köra hojen i bänk med power commander eller liknande. Jag har tänkt mig att montera ett Beowulf Warrior-slipon. Kan ett slip-on utan justering av bränsle-/luftblandning påverka motorn negativt så att den tar skada?

Mvh PA

Om du låter luftfilter vara original brukar de flesta mena att ommappning/bestyckning inte är nödvändigt. Du får inte mer effekt, men mer ljud och lägre vikt. Börjar du däremot modifiera även på insugssidan, eller är ute efter effektökning, behöver motorn även mer bränsle för att inte gå magert med risk för skador p.g.a. högre förbränningstemperatur. Ommappning (PC) eller bestyckning krävs då.

Speak with a soft voice, but always carry a big stick.

Tack. Nu känner jag mig tryggare i mitt beslut. Suveränt att det finns så många, exempelvis du, som kan så mycket om det tekniska.

Ha det så bra!

Pär

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.