Grattis till nya jobbet!

1 inlägg 0 nya
Grattis till nya jobbet!

Hej Christer och grattis till nya jobbet! Ska bli intressant att se vilken prägel du sätter på tidningen framöver.

Jag är en av de där "uvarna" som köpt Bike ända sedan starten 1979 och därför följt utvecklingen genom alla år. Tyvärr måste jag säga att det som kännetecknade tidningen från början med galenskaper kombinerat med originella artiklar och ofta ganska välinitierade inlägg har blivit allt mer urvattnat de senaste åren. Ibland har det blixtrat till, men det blir tyvärr inte så ofta som man kan önska.

Det är inte så att jag ogillar tidningen. Men numera finns det inget som sticker ut på samma sätt som tidigare. Hojtesterna är på en hög nivå, även om det blivit ett o annat räknefel i poängsummeringarna. ;-) Men mycket annat i testväg är det inte längre. Däcktester, tester av skinnställ, verkstadstester osv har jag inte sett röken av på åratal. Förstår att det inte är helt enkelt då det krävs ganska mycket resurser att genomföra såna tester på ett seriöst sätt. Det var ju mycket därför Bike tidigt satsade på att ges ut i flera länder för att öka totalupplagan samt genom att öka samarbetet med andra tidningar runt om i Europa. Konkurrenttidningen gör ju så, men den är smått outhärdlig att läsa med deras hopplöst översatta artiklar.

Något som jag uppskattade väldigt mycket på sistone var Magnus Wallners artiklar om olika utrustningar på hans gamla Monster. Det är sånt som jag har både glädje och nytta av att veta. Konkret får jag reda på skillnaderna mellan nya, gamla och renoverade stötdämpare exempelvis. En annan sak som du själv skrev om häromåret på din Panigale var ju hur jäkla svårt det är att "personifiera" och extrautrusta hojen. Skruvar överallt! Eftersom jag själv kör just Ducati och tidigare haft både en 900SS och en 996:a så kan man snabbt konstatera att det numera tar 20 minuter att bara ta av kåporna mot tidigare 45 sekunder. Det är för mig dålig produktutveckling när saker o ting blir onödigt krångliga när det inte behöver vara så. Sånt får ni gärna slå ner på!

Mozz är jäkligt kul förresten. Bästa kolumnisten sen Janne Leek.

Hur som helst ser jag fram emot det nya året, både vad gäller hojåkandet som att läsa tidningen. Vi ses kanske på mässan i januari om jag lyckas slita mig från Ducatimontern och Panta. Till dess önskar jag God Jul och Gott Nytt År!

Takazumi

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.