Strypa varvtal - Derbi DRD Evo

2 inlägg 0 nya
Strypa varvtal - Derbi DRD Evo

Hej,

Har skaffat en Derbi Senda DRD Evo -09 till sonen som snart har körkort.
Den är trimmad och gör ca 65 km/h. Inte helt säker på vad som är gjort (eller kan göras) men tror ev att någon strypning på insuget är borttagen(!?) samt ev styrpning på utblåset.

Den går bra och känns stark vilket är positivt men skulle vilja begränsa topphastigheten - idag ca 65 km/h.
Vad jag förstår så har just Evo-modellen en ostrypt CDI va det gäller vartalet och andra Derbi-modeller har en CDI med strypt varvtal.

* Kan det vara en lösning att sätta på en strypt CDI?
* Är det bättre/sämre med en blackbox för att strypa varvtalet istf en strypt CDI?

Med blackbox så kommer den monteras "fast" dvs att sonen ska inte via knapp slå av/på den. På sikt kanske han får "mer hastighet" men vill att han lär sig köra bättre först.

/ Joacim

Själv hade jag inte använt en blackbox, använde en sådan på både min och en kompis moped, blackboxen har en tendens att störa hojens elektronik, varvtalsmätaren la av helt på kompisens moped så fort den monterades, har hört liknande hända med andras mopeder men men. Ett annat alternativ är att svetsa tillbaka strypningen i röret eller att dreva ner moppen, original drevning på en derbi senda iaf är 11-65, vilket gör den rapp men har en topp hastighet på dryga 45-50 kmh.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.