Ramen rostar

3 inlägg 0 nya
Ramen rostar

Tänkte vända mig till forumet här för att kolla om någon har erfarenhet av denna typen av operation och kan ledsaga och tipsa lite.

Misstänker att hela ramen på hojen är rostangripen, och undrar om någon ligger på en bra lösning eller eventuellt lite info om hur förjävligt det är att "strippa" ramen och skicka på grundligt arbete :).

Det är alltså en BMW r1200gsa vi talar om☺

Hur lyckas man få hela ramen att rosta på en 1200GSA? Modellen kom väl 2005, så hojen kan väl inte vara så gammal?
För att svara på frågan: Ja, det är en stor operation att strippa ramen för lack, speciellt om du tänkt blästra och pulverlacka vilket jag skulle rekommendera. Det mesta är bara att demontera delar, vilket tar tid och kräver organisation men egentligen inte är så svårt. Sen måste samtliga lagersäten m.m. ut och alla ytor med passningstoleranser och gängor måste skyddas innan blästring.
Lite mindre jobb att våtlacka, då räcker det att maskera lager och kvarsittande delar. (Jag har gjort bägge operationerna på olika hojar)
Sen skall du få ihop hojen igen... En bra verkstadshandbok är ett krav, och gärna en viss känsla för grundläggande skruvande.

Speak with a soft voice, but always carry a big stick.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.