Suzuki Bandit 1250 problem

5 inlägg 0 nya
Suzuki Bandit 1250 problem

Min Bandit har börjat gå konstigt. När jag kör på låga varv går den sämre och sämre varvar jag upp den på tomgång kan jag varva ur den igen men så fort jag släpper gasen börjar den vilja dö utan att den dör om ni förstår (går fortfarande som den ska på tomgång). Om jag startar om motorcykeln samtidigt som jag kör så funkar den igen när jag ska gasa på men blir samma sak efter jag släppt gasen. Har bytt stift olja och luftfilter samt kollat lutningen i tanken lock och slangar. Nån som vet vad detta kan bero på?

Vill även tilläga att bensinpumpen tjuter ganska högt innefrån tanken låter som ett surrande (siren ljud) och blir högre efter jag varvat upp hojen startar jag om hojen blir den tyst igen !

Har ej ägt hojen så länge och den gamla ägaren hade endast kört ca 100 mil sedan 2014 så den har stått i ca 2 år, fungerade bra i början sedan har den börjat gå sämre och sämre.

Tacksam för svar

Suzuki Bandit gsf 1250 SA 2007

Var bränslefiltret och pumpen som var problemet lyckades göra rent med tryckluft och w40 spray, gjorde även rent tanken som såg för jävlig ut såg ut som ett sandtag samt att bensinen var alldeles mörk, skönt för hjärtat att den mår bra nu över vintern får väl gå och starta den nån gång i månaden så det inte kläggar igen igen :)

Tack!

Häll även i lite K-sprit inför vinteravställningen (enligt bruksanvisningen) för att binda kondens som lägger sig i tankbotten med risk för rostangrepp!
Själv tillsätter jag under säsong "injectortrim" på hojen och allt då o då i bilen.
Lär vara typ fotogen o håller injektorerna rena. Finns bl.a. här
http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Tillsatser/Bensintillsats-2000032151/

Här hittar du OEM-delar (fabrikantens originaldelar) till din Bandit, sidan fungerar också som sprängskisser om du framöver behöver pula med din ögonsten
https://www.motorcyclespareparts.eu/suzuki-parts/motorcycles/gsf1250nsnasa-bandit-2007.aspx

Jag är sååååååå dum att hälften vore nog!

Okej k sprit lär vara bra, tror förra ägaren hade hojen i ett kallgarage fullt med kartonger det lär väl göra sitt oxå samt att han hade åkt 110 mil sedan servicen 2014

Servicemanual, tryckt 2006.
http://myweb.tiscali.co.uk/daz1234/1250manual.pdf
Kanske klokt om du papperskopierar innan den försvinner ut i rymden?

Jag är sååååååå dum att hälften vore nog!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.