Bild
Nästa artikel

Vagabunds råa BMW R 100R

Bygge

​Österrikarna bakom Vagabund Moto har byggt en stenhård scrambler utav en BMW R 100R. Läs mer om bygget och spana in det utsökta detaljarbetet!

De österrikiska hojbyggarna Vagabund Moto har skruvat ihop ett par riktigt genomarbetade cutombyggen. Denna BMW R100R är ännu ett exempel på deras känsla för både helhet och detaljer. Var det inte så här vi hade önskat att nya BMW R nineT Scrambler såg ut?
 
Grundplåten är designmässigt tacksam med en stabil vaggram, cool singelsving och BMW:s klassiska tvåventils-boxer. För att inte nämna de trådekrade fälgarna med dubbla bromsskivor fram. 

Den svartmålade motorn ser till yttre ut att vara i så gott som originalutförande, frånsett öppna luftfilter och ett 2–1-avgasystem med en läcker ljuddämpare.
 
Tanken ser ut att komma från en äldre BMW-modell. Bakramen är så gott som helt stympad och avslutas i en liten snygg stump. Den supertunna sadeln må vara snygg men då de grovnabbade däcken och den högt placerade ljuddämparen ger scrambler-vibbar kan den verka lite malplacerad.
 
Den rejäla framlyktan bidrar till det bitiga stuket och den huserar även en snyggt undangömd hastighetsmätare.
 
Diskutera: Vad tycker du om Vagbund Motos BMW R100R?

Kommentarer

#1
2015-12-04 14:35

Fulländad!

#3
2015-12-04 15:15

Sorry men tyvärr detta är pinsamt dåligt........ till och med moddade R69 från 70-talet hade något liknande utseende men var mer kompletta den här ser ofärdigt fel ut bak utan skärm och däcken........!!!
Tack och lov är smaken som baken........... delad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.