Bild
Nästa artikel

SM i Anderstorp

Theo Borglund
Avslutat en stökig helg i Anderstorp med en bra känsla för Aprilian

Sent inatt kom vi hem från Anderstorp, där den första SM-tävlingen gick av stapeln. Jag kommer inte att gå in i protest-diskutionen här, utan kommer endast att skriva om min körning och motorcykeln.

Fredagen började med tekniskt strul, och jag fick endast ihop 5 varv under hela dagen. Med den fantastiska hjälpen jag har från Aprilia och SPG, framförallt Marcus som ställer upp i tid och otid kunde vi tillslut lista ut vad som strulat hela dagen. 

Ut på första kvalet med en bra känsla i kroppen, trodde jag... Det var mest avigt och bängligt. Men jag tog mig runt, och startade racet från 5e ruta. 

I race 1 kom jag iväg ok, och var även 5a in i första böj. Ut på rakan och jakten började. Jag bromsade sent och var otroligt nära att köra in i #65 Daniel Mattson. Tappade ca 50 meter på tätklungan, och hade inte alls tempo att haka på. 
Det blev ett ganska ensamt race med Mattson jagande bakom, men utan attacker.

kval nr 2, som gick på söndagen började med 5 varv av omkörningar och allmän kaos på banan. 
När jag är påväg från Hansen kurvan in i karusellen, som är den näst sista kurvan på banan så tycker jag mig höra att hojen låter lite annorlunda. När jag går ut på start- och målrakan inser jag att något verkligen var fel. Ljuddämparen har gått sönder, och jag kan inte fortsätta kvalet. Jag startar kvalet från 6e ruta. 

I race nr 2 så får jag en ennu bättre start, och är tätt inpå in i första sväng. Även efter rakan ligger jag tätt inpå tätklungan. Jag hade även mer fart i kroppen denna dag, och kunde hålla ett mycket högre tempo. Tätt inpå en annan förare hela racet, så jagade jag även ikapp Jesper Hubner. Gjorde en ombromsning efter långrakan, men blev direkt omkörd av Jesper igen, och tappade spåret lite. Direkt var jag en sekund efter. Då var krafterna och däcken slut. Jag orkade inte kämpa tillbaka den luckan igen. 

Jag var nöjd med söndagens tempo med tanke på hur lite körning jag fick ihop under helgen. 

Ett stort tack till flickvännen Mathilda, pappa, Niklas Långkvist mfl. För all hjälp under helgen! 

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.