Bild
Nästa artikel

Speed Weekend 2016

Robert Gull
Årets fest på is

I Fredags och i Lördags var det Speed Weekend. Det är det 3:e året i rad som vi var där.
Har man varit där en gång så vill man inte missa det igen.
Föreställ dig väldigt snabba fordon, och med fordon så menar jag såklart bilar och motorcyklar, men det är inte allt. Även massa hemmabyggda jetpuls motorer på sparkar, badkar med bandsats och ja, typ allt du kan tänka dig. Har du något fordon som du vill se hur fort det går så är absolut Speed Weekend stället att vara på.

Hastigheter mäts över 1 kilometer, däremellan mäts en tid, och tiden räknas om till en hastighet. Så snitthastigheten över den flygande kilometern är det som räknas. 1.5 kilometer har man att bygga fart innan man kommer in till mätningen.

Pawel Ratajczak slog ett nytt rekord för motorcykel klassen med en snitthastighet på 314.19km/h, kom ihåg att det är på is.

Andreas Nilsson slog nytt rekord för bilarna med en snitthastighet på hela 321.57km/h

Vi körde dock inga rekord försök i år då vi enbart hade tillgång till en 600cc, så vi var ute på en annan del av sjön och körde lite på bakhjul och lite stoppies, för skojs skull :)
Vi fick ju vara nära alla galningar och höra lite sköna ljud så jag är nöjd.

Vill passa på och tacka alla som har gjort Speed Weekend möjligt, Glenn och Co gör ett grymt jobb med att förbereda isen och håller den riktigt fin preppad. De jobbar natt och dag för att det ska gå runt. Grymt jobbat!

//Robban

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.