Bild
Nästa artikel

Ett paradis!

Sea to sky
Varierande terräng med många valmöjligheter gör Kemer till ett enduroparadis för alla nivåer.

 

I två dagar har jag frågat massor med lokala människor som jobbar på hotellen och stranden. Var är starten på Red Bull Sea to Sky? Mitt mål är att gå och tjuvtitta på banan för att stilla min nervositet. Kanske får jag en liten förståelse vad det är jag gett mig in i. Jag blir inte klokare av att jag får lika många olika svar som antalet människor som jag frågar. 

Jag bestämmer mig för att hyra en MC och ta upp jakten på starten själv. Killen som jobbar med båten som drar upp små fallskärmar på stranden vet säkert vart jag finner en MC.

-Sure, I´ll drive you there.

- Ehhh… ok.

Vi fräser iväg på hans fyrhjuliga Yamaha till en liten verkstad som ligger en bit in i landet. Verkstaden är liten och smutsig och i den står det en Turk med kraftig mage och en Tysk. Tysken ska vara med i Sea to Sky. Vi bestämmer oss för att ses på verkstaden lite senare för att köra enduro tillsammans.


Killen med fyrhjulingen säger åt mig att hoppa upp på en vespa ihop med killen med kraftig mage. Vespakillen pratar inte engelska. Han kör mig till andra sidan av stan och släpper av mig vid en MC och vespa uthyrning.

Det kostar 60 euros / dag att hyra en enduro MC. Man lämnar in passet och de tar en kopia på körkortet. Om man har ett. Om inte, så går det också bra.

Jahaja… så stod jag där. På andra sidan staden, men en landsvägsregistrerad MC. Hur hittar jag nu tillbaka till Tysken tro? Några kilometer hullerombuller och plötsligt så dök den smutsiga verkstaden upp.

Värme är inte min starka sida, speciellt inte när det är 30 grader och jag bär crossutrustning. Jag blir helt yr och matt. Bäst att hälla i sig gott med vätska. Jag har en iskall Nestle Icetea och öppnar den med mål om att halsa den söta, goda törstsläckande drickan. Man kan dricka förvånansvärt mycket i tron att man dricker iste innan man inser att det är en öl man hamstrat in på.

Tysken visade vägen och smålullig bränner jag efter honom på fantastiska enduro stigar i lagom svårighetsgrad.

MC´n som jag hyrt, en Kawasaki 250 någonting… visade sig dock mer förtjänt av namnet moppe än MC. Modellen är troligtvis avsedd för gruskörning och inte stenig och tekniskt skogskörning. Den är slö när man vrider på gasen och när den väl svarar så är det med ett sömnigt brummande.

Hursomhelst så kan jag inte skylla på moppen när terrängen blir för brant och jag inte längre kan ta mig fram. 

Tysken förklarar att det är vanligt att man hjälper varandra under ett enduro rally och jag får en gnutta hopp om att jag faktiskt ska kunna ta mig mer än 500 meter, förutsatt att någon har lust att hjälpa mig.

Moppen får sig en rejäl omgång i en jobbig uppförsbacke när Tysken kör upp den samtidigt som däckets dubbar slits av och regnar över mig där jag står i botten av den jobbiga backen.

Vi följer spåren i skogen och när träden blir glesare så visar det sig vara en crossbana mitt i enduroparadiset. Vi kör några varv och jag får testa Tyskens KTM. En KTM EXC250F kan man hyra om man är ute i god tid.

Red Bull Sea to Sky består av tre delar. Ett ”beach race”, ett ”forest race” och ”Olympia” som går ifrån stranden till 2300 meters höjd.

Nu är det 2 dagar kvar till start.

Det kostar 60 euros att delta, i priset ingår försäkring, bensin och vatten att dricka längst spåret. Boende kostar mellan 40-60 euros/ natt inklusive frukost, middag, lunch och fri bar.

Nu ska jag måla naglarna i 4 olika rosa färger.

Lisa ;)

Kommentarer

#1
2011-10-07 23:17

Om du kommer 500 meter, om du har 4 nyanser av nagellack längst ut på fingrarna och om du har blivit kompis med Tysken så låter det som att resan är väl värd mödan.
Inte alla kan konsten att kombinera så många färdigheter.
Go girl!

#2
2011-10-08 08:10

Lykke til i dag- gleder meg til å høre hvordan første del har gått:-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.