Bild
Nästa artikel

Valet 2014 – vad vill du veta?

Redaxbloggen
14 september är det val. Undrar inte du också hur mycket partierna kan och bryr sig om motorcyklister?
Det här partiet skulle få min röst!


Man slås ju gång efter gång av insikten att vi som kör hoj, trots att vi faktiskt är en stor grupp i trafiken, lever en ganska marginaliserad tillvaro. Vanlig media uppmärksammar oss bara om någon kör ihjäl sig och vanliga trafikanter uppmärksammar oss inte alls – om vi inte dyker upp på bild i deras smartphones förstås eftersom det tycks vara viktigare att sitta med näsan tryckt mot den skärmen än att hålla koll på vägen.

Tyvärr verkar det gälla även våra politiker och tjänstemän. Att motorcykeln är den del av lösningen på storstädernas trafikinfarkt tycks ha gått dem helt förbi. Detsamma gäller synen på vägunderhåll eller sanering av dieselspill, att ett fordon med två hjul inte håller balansen på samma sätt som ett fyrhjuligt – och därmed är känsligare för det där med vägfriktion – är en insikt de ännu inte kommit till. 

Ju mer jag tänkte på det, desto nyfiknare blev jag på hur de olika partierna ställer sig till motorcyklar och motorcyklister. Med tanke på att det är val borde de väl inte helt missat att vi faktiskt är några hundratusen stycken – en skaplig maktfaktor. Nu vet inte jag hur du tycker och tänker men det här med hojåkning är jäkligt viktigt för mig och ett parti som i övrigt verkar värt att lägga en röst på kan absolut diskvalificera sig om de är hojfientliga.

Sagt och gjort, nu sitter jag här och filar på en artikel till nästa nummer där jag ska ta ett snack med samtliga åtta riksdagspartier. Och nu undrar jag vad du skulle vilja att jag talade med dem om? Själv vill jag veta hur de ser på motorcykeln som en del av morgondagens infrastruktur och på problemen kring vägfriktion (dieselspill med mera). Samt hur vi kan lyfta frågan till regeringsnivå när det gäller att öppna bussfilen för motorcykel.

Kom med förslag på bra och viktiga frågor. Eller har du kanske något (kritik?) du vill att jag ska framföra?

Kommentarer

#1
2014-07-11 23:00

Även om mitt största intresse är motorcyklar så styr inte det hur jag röstar i riksdagsvalet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.