Bild
Nästa artikel

Tidningslämning och MotoGP-träning

Redaxbloggen
2016 års MotoGP-säsong har dragit igång. I värmen i Malaysia är alla teamen samlade för årets första tredagars test. Halva redaktionen är besatta av en speciell killes comeback på banan. Chefredaktören och testchefen glömmer allt annat ...
Foto: Ducati Press

Trötta efter MC-mässans många, långa, men mycket trevliga dagar, sitter vi åter på redaktionen. Högtryck råder då det är dags att få tidningen till tryck. De sista artiklarna skrivs och ögonen blöder av korrekturläsning. Men, och jag säger verkligen men. Det finns något annat också, här på redax, som håller mig själv och chefen Tobias alerta. Det är nämligen Livesändningarna från de första testerna i MotoGP-cirkusen. Hela sex timmar sändning varje dag. Tre dagar i rad!!!

Vi är lyriska! Både Tobbe och jag följer sändningen minutiöst och följer främst en förares framsteg på banan! Det är varken världsmästaren Lorenzos framfart som lockar oss, eller Marquez spektakulära körstil. Inte heller bryr vi oss värst mycket om hur snabbt Rossi programerar sin stil för att passa de nya Michelindäcken och den nya elektroniken från Magneti Marelli. Blickarna riktas mot en australienare som gör comeback som testförare hos Ducati. En kille som pensionerade sig vid 27-års ålder från racingen, då han blev ledsen på all politik i sporten. Ni vet säkert vem jag menar, om ni är det minsta intresserade av racing. Det är Casey Stoners framfart som får oss att totalt tappa fokus så fort han omnämns eller är i TV-rutan. 

Tobbe vill så gärna att han ska spöa skiten ur alla andra förare, för trots att han är pensionerad som GP-stjärna sedan några år så kan han fortfarande köra motorcykel, som få andra kan. Möjligtvis når Rossi upp till Stoners nivå när det gäller talang, men inga andra kommer i närheten av hans fart utan att lägga tusentals timmar bakom styret i träning. Man ska inte heller glömma att Casey är Ducatis enda världsmästare i modern tid. Ingen annan har vunnit med Ducati, trots att de försökt. Inte ens självaste Valentino Rossi. 

Ni som missat att det är MotoGP på Sepang i Malaysia har ännu en chans att se testet. Ställ klockan på ringning 03:00 i morgon och logga därefter in på Motogp.com med ditt användarkonto (ett sådant konto har väl alla?) och njut av underhållningen. Finns väl inget mysigare att börja dagen med?!

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.