Bild
Nästa artikel

Samtidigt hos ISR

Redaxbloggen
Idag svängde jag till Acke på ISR i Tumba för att lämna in en Panigale-gaffel och lite annat. Och vad hittar jag där?

När jag för något år sedan köpte min Ducati Monster hade jag någon slags idé om att bygga en hoj i lite Radical-anda. Alla som sett deras byggen, tyvärr har de lagt ner sin verksamhet nu, vet att det inte snålades på komponenterna. Jag ville givetvis inte vara sämre och när erbjudandet kom snappade jag upp en helt ny 50 millimeters helaluminium Marzocchi från en Panigale. Den lutade jag mot väggen i garaget och där har den blivit stående.
Nu är det snart dags att montera den på Ducatin. Det är dock inte så enkelt att det bara går att stoppa dit den, överbenen är falukorvsgrova och c/c-måttet mellan gaffelbenen skiljer sig även det från Monster. Alltså ett fall för ISR som också gjorde mina mycket fina kronor på Mean&Green.
Själva överlämnadet gick naturligtvis smidigt, ett par enkla önskemål om mått som offset med mera var allt Acke önskade. Jag blev dock ändå kvar en stund för att studera ISR:s senaste projekt. I deras smedja håller de nämligen som bäst på att knåpa ihop en elhoj, allt på beställning av företaget Aliquis i Huddinge (www.aliquis.se).
Ett kort och gott väldigt lovande projekt. En 400 newtonmeters oljekyld borstlös motor är kopplad till totalt 110 litiumjon-batterier med sammanlagt 7,7 kWh energiinnehåll. Spänningen är på 363 volt så det gäller att inte koppla kablarna fel… Allt detta sitter i en fackverksram av krommolybden, svetsad av Knut Sletto med rostfri tråd för så gjorde man på Tirpitz (tydligen är pansarplåt och krommolybden i princip samma sak).
Kronan på det mekaniska verket blir inte helt oväntat ISR:s välfungerande navstyrning – en orgie i fräst aluminium och synnerligen genomtänkta detaljer.
Enligt Acke ska den första hojen vara körklar inom ett par veckor. Och jag säger den första för tanken är att den ska produceras i en begränsad serie. Och ja, givetvis står jag först i kön för att få provköra.

Kommentarer

#1
2014-11-19 22:49

Nu finns det mer bilder på Aliquis A1E Electric Superbike projektet på https://www.facebook.com/pages/Aliquis/308381806004968 och på www.aliquis.se, enjoy :-)
SFRO byggbesiktning är även bokad nu.

Mvh /Anders

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.