Bild
Nästa artikel

Roadtrip och hojköp

Redaxbloggen
​Jag och Christer gav oss ut på en roadtrip norrut i veckan. Vi hade fått korn på en lämplig kandidat till att bli nästa medlem av Bike-redaktionen.
SX:en har lämnat butikens lugna vrå.

Klockan ringde 05:30 på torsdagsmorgonen. Regnet piskade mot fönstret och solen skulle nog inte orka sig upp förrän cirka två timmar senare.
 
Trots att gravitationen oftast upplevs som starkast vid den här tiden på dygnet så här års, och gör det nästan omöjligt att komma upp ur sängen, hade jag inga problem alls att kvickna till den här morgonen.
 
Vårt redaktionsgarage har
nyligen städats ur och det ska nu fyllas med nytillskott. Så klart var chefen snabbast att rulla in en ny maskin, det kan ni läsa mer om i Bike nr 3/16 som finns i butiken tidigt nästa vecka. För min del hade jag siktat in mig på en driftsäker maskin som stod pall för både jobbpendling och reportageresor utan att för den skull sakna lite busgener.
 
Kawasaki Z 1000 SX kändes som ett vettigt alternativ. Ett exemplar av årsmodell 2011 som sökte ny ägare hade siktats i Sundsvall och det var dit vi styrde den blötsnötyngda fronten på Christers VW Transporter denna tidiga morgon.
 
Omkring fyra timmar senare halkade vi in på den snöiga parkeringen hos Northbike i Sundsvall, dit hojen förpassats efter ett inbyte. Kawasakin hade inte gått farligt långt men fem år går såklart inte obemärkt förbi. Efter en närmare syning stod det klart att det inte fanns mycket att orda om, ett handslag senare rullades den svarta streetfighter-baserade sporttourern in i skåpet på Transporten.
 
Vi åkte hemåt ganska säkra på att vi gjort en bra affär, men som alla begköp kan SX:en säkert bjuda på en och annan överraskning. Ni som läser tidningen och följer oss på andra vis kommer inte missa våra upptåg tillsammans och en sak är säker; jag är nu mer taggade än någonsin på en tidig vår!
 
Tack till Håkan Halén på Northbike Sundsvall för ett trevligt bemötande!

Kommentarer

#1
2016-02-12 13:58

Kul! Det ser ut som om det kommer bli en rolig vår. :-)

#2
2016-02-12 16:21

Måtte det inte vara synvilla och hörsägen men jag har hört fågelkvitter ett tag nu och sett vintergäck!
Typiska tecken på att våren och årets hojsäsong knackar på.

Prisvärd sportbåge med ABS om du fick den för max 70.000:- plus en korv på mojjen eller Donken o bensinpengar till din snälle kollega :-)

#3
2016-02-13 10:53

Grattis till ett bra modellval.
Jämfört med årets körglada allrounder för kanske dubbla priset (130.900Skr) slipper du slirkoppling och KTRC, men måste hålla tillgodo med att den saknar fyra hästar på topp, har lite sämre komfort och mindre bromsskivor och acceptera att den nya sporttourern har lite bättre flås i mellanregistret.
Förresten: vem i mc-hobbyn väntar inte på våren?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.