Bild
Nästa artikel

På World Superbike med EBR

Redaxbloggen
Den här midsommaren firar jag tillsammans med Erik Buell Racing och Superbike-VM på Misano, det kunde varit värre.
Jag anlände redan i fredags och såg lite av banan innan det var sängdags. Igår fick jag tillfälle att köra EBR:s 1190 RX på gata, tyvärr var inte Dorna sugna på att släppa ut mig på banan - de verkar ha ett ganska tajt schema. 

Troligtvis blir det en provkörning med intryck från gatkörningen i ett kommande nummer. Vädret var galet varmt och få havsvindar nådde in. Men efter någon svettig timme i saden har jag de första intrycken klara och överlag är det positivt. Jag ska dubbelkolla några tekniska detaljer med teamet idag, men 1190RX verkar vara en trevlig gatcykel. EBR kommer att börja besöka Skandinavien de kommande veckorna för att etablera återförsäljarnätverk. 

Men nu är det söndag. Race day. EBR har det kanske inte så förvånande kämpigt. Det märks vilka stora skillnader i budget det är mellan EBR och de större teamen. Även med tanke på märkets (för)historik är det imponerande att se dem här idag i Superbike-VM. Allt handlar i dagsläget om att utveckla hojarna och samla så mycket data som möjligt. May och Yates, de två amerikanska förarna, är ute så länge den kan - till stor del för att lära sig banorna. Teamet ser det som ett testår men har förhoppningar till Laguna, en av extremt få banor som de två förarna har erfarenhet av. 

Håll utkik efter ett pit walk-bildspel imorgon. Så det är min midsommar. Hur har din varit? 

Kommentarer

#1
2014-06-24 17:24

Hett i Italien så man kan steka sitt ägg direkt på asfalten eller uppe på ett plåttak?
Tur att människan kan svettas, men vissa klär sig i skinn och får väl skylla sig själva :-)

Och tackar som frågar, själv var jag (lite) onykter midsommarafton och är tacksam att jag överlevt traditionen med rus, sång och groddansen plus den livsfarliga trafiken under midsommarhelgen.
Och så blånekar jag om att ha okynnesringt 112 för en ambulans till Orsa eftersom vi inte fick tag på någon taxi!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.